ГоловнаСвіт

Кандидат у президенти Франції виступив на мітингу у вигляді голограми

Жан-Люк Меланшон поки що один з аутсайдерів президентських перегонів.

Кандидат у президенти Франції Жан-Люк Меланшон, який представляє крайніх лівих, виступив на мітингу у вигляді голограми.

Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, Меланшон фізично перебував у Ліоні, де на його промову прийшли близько 12 тисяч осіб, і одночасно вона транслювалася на інших зборах у Сен-Дені під Парижем.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня 2017 року. Меланшон на них програє, згідно з опитуваннями. Поки що громадська думка провіщає перемогу в першому турі Марін Ле Пен: за лідера ультраправих готові віддати свої голоси близько 25% французів. Однак у другому турі, згідно з опитуваннями, вона програє.

На друге місце піднявся незалежний кандидат, колишній міністр економіки Емманюель Макрон (21-22%). Кандидат від правої партії "Республіканці" Франсуа Фійон на тлі скандалу навколо роботи його дружини Пенелопи помічником депутата може не пройти в другий тур з 18-20% голосів. За ним іде кандидат від соціалістів Бенуа Амон, рейтинг якого за тиждень зріс приблизно на 10 п.п. - до 16-17%. За вкрай лівого Жан-Люка Меланшона свої голоси готові віддати близько 11% французів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram