ГоловнаСвіт

Смертники атакували саудівський військовий фрегат

Єменські повстанці запустили балістичну ракету по військовій базі, яку очолюють саудити міжнародної коаліції.

Смертники атакували саудівський військовий фрегат
Повстанцы-шииты в Йемене
Фото: EPA/UPG

У результаті зіткнення саудівського військового фрегата і човна зі смертником поблизу узбережжя Ємену загинули двоє моряків, ще троє отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцеві ЗМІ.

Відзначають, що фрегат, який патрулював територію на захід від єменського порту Ходейда, зазнав нападу трьох човнів зі смертниками-хуситами.

Один із човнів протаранив кормову частину фрегата, спровокувавши вибух і пожежу, в результаті яких загинуло двоє членів екіпажу. Стан трьох постраждалих стабільний.

В очолюваній Саудівською Аравією міжнародній коаліції, яка веде військову операцію в Ємені, заявили, що напад на фрегат "матиме вплив на міжнародне судноплавство і потік гуманітарної допомоги в порту для потреб громадян Ємену".

Крім того, хусити заявили, що запустили балістичну ракету по військовій базі міжнародної коаліції під керівництвом саудитів, яка розташована на одному з островів Червоного моря між Єменом і Еритреєю.

Нагадаємо, що коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією підтримує в Ємені лояльні президентові Абда Раббо Мансура Хаді сили. Останньому протистоять повстанці-хусити і військові, віддані екс-президенту Алі Абдуллі Салеху. Збройне протистояння в Ємені триває з вересня 2014 року.

Зараз країна поділена між шиїтами-хуситами, яких підтримує Іран, адміністрацією Хаді та терористичним угрупованням "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

За даними ООН, в Ємені за два роки конфлікту загинули 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram