ГоловнаСвіт

Соціалістів на виборах президента Франції представлять Амон або Вальс

Згідно з опитуваннями, вони не зможуть створити конкуренцію Фійону і Ле Пен.

Соціалістів на виборах президента Франції представлять Амон або Вальс
Бенуа Амон
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр освіти Франції Бенуа Амон і колишній прем'єр-міністр країни Мануель Вальс стали лідерами за підсумками першого туру праймеріз соціалістів у Франції.

За попередніми даними, Амон набрав 35,21% голосів, Вальс - 31,56%, повідомляє Бі-бі-сі. На третьому місці - екс-міністр економіки Арно Монтебур, за якого проголосували близько 18% виборців.

Лідер соціалістів і діючий президент Франції Франсуа Олланд вирішив не брати участь у передвиборній кампанії.

Другий тур попередніх виборів пройде 29 січня, за його підсумками буде визначено кандидата в президенти Франції від Соціалістичної партії на виборах 2017 року.

Згідно з останніми даними соцопитувань, жоден потенційний кандидат-соціаліст не має великих шансів дістатися фінального раунду президентських виборів. Як очікують, на посаду президента країни в результаті будуть претендувати колишній прем'єр-міністр Франції, консерватор Франсуа Фійон і лідер "Національного фронту" Марін ле Пен.

Більшість політологів вважають, що найбільші шанси на перемогу - у Фійона. Серед його передвиборних обіцянок - зниження податків для бізнесу, пом'якшення трудового законодавства і скорочення числа працівників бюджетної сфери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram