ГоловнаСвіт

YouTube заблокував 100 сторінок з образами короля Таїланду

Найближчим часом будуть заблоковані ще близько 350 сторінок.

YouTube заблокував 100 сторінок з образами короля Таїланду
Портрет покойного короля Таиланда Пхумипона Адульядета
Фото: EPA/UPG

Відеохостинг YouTube заблокував близько 100 сторінок з образами покійного короля Таїланду Пхуміпона Адульядета і монархії.

Про це повідомляє Bangkok Post.

Обмеження доступу до роликів і профілів користувачів здійснюється в рамках нещодавно розпочатого співробітництва влади Таїланду з корпорацією Google, яка володіє місцем для розміщення відеофайлів. "Починаючи з минулого тижня, практично щодня блокується по 30-40 сторінок з образами", - повідомило Bangkok Post джерело в уряді. Воно також зазначило, що найближчим часом будуть заблоковані ще близько 350 адрес.

На початку жовтня Національна комісія з теле- і радіомовлення Таїланду звернулася до представників Facebook і YouTubе з проханням про блокування сторінок, які містять образи монархії. Як зазначав голова комісії Такорн Тантасіт, у королівстві створено спеціальний центр, який моніторить соцмережі і сайти для виявлення подібної інформації.

У Таїланді образа монархії є кримінальним злочином. Максимальний термін покарання за нього - 15 років в'язниці.

Король Пхуміпон Адульядет (також відомий як Рама IX) перебував на троні з 9 червня 1946 року.

Останніми роками король нечасто з'являвся на публіці через проблеми зі здоров'ям. 13 жовтня 2016 року було оголошено про його кончину. Незважаючи на те, що король у Таїланді практично не володіє владними повноваженнями, його дуже шанують у країні. Для тайців монарх є символом стабільності на тлі постійно мінливої політичної ситуації.

Спадкоємцем короля стане його син, принц Маха Вачіралонгкорн. Але він заявив, що має намір відкласти коронацію через жалобу за батьком.

Нагадаємо, що українським туристам у Таїланді рекомендували рік не вдягатися яскраво, щоб не порушити поминальні правила, оголошені урядом країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram