ГоловнаСвіт

Радфед РФ відмовився вважати "надмірними" витрати на операцію в Сирії

Матвієнко відмовилася назвати розмір витрат на бойові дії РФ у Сирії.

Радфед РФ відмовився вважати "надмірними" витрати на операцію в Сирії
Валентина Матвиенко
Фото: vesti.kz

Російські парламентарії знають, скільки бюджетних грошей витрачається на військову операцію в Сирії, і не вважають ці витрати надмірними.

Про це заявила спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, повідомляє "Интерфакс".

За її словами, витрати на військову операцію "відповідають нашим реальним можливостям". "Неможливо, щоб парламент був виключений і не знав, скільки витрат у цілому йде на оборону, скільки йде на інші складові", - сказала Матвієнко.

Розмір витрат вона назвати відмовилася, пояснивши це державною таємницею.

Росія почала військову операцію проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії наприкінці вересня 2015 року. У березні президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення з країни основної частини російських військових. Тоді ж президент назвав вартість операції для Росії - близько 33 млрд рублів. За його словами, ці гроші були закладені в бюджет Міноборони РФ на 2015 рік для проведення навчань і бойову підготовку.

Зазначимо, що Росію неодноразово викривали у брехні щодо цілей авіаударів. Наприклад, у більшості випадків цілями ставали супротивники сирійського режиму з-поміж помірної сирійської опозиції, при цьому гинули і мирні сирійці.

Наприкінці вересня РБК підрахувало, що рік військової кампанії Росії в Сирії міг обійтися бюджету щонайменше в 58 млрд рублів. За даними видання, основна частина витрат припала на бойові вильоти літаків і використання крилатих ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram