ГоловнаСвіт

У Пакистані заарештовано відому з обкладинки National Geographic афганку

За проживання за підробленими документами Шарбат Гулі загрожує до 14 років в'язниці і великий штраф.

У Пакистані заарештовано відому з обкладинки National Geographic афганку
Фото: report.az

У пакистанському Пешаварі заарештовано афганську жінку, знімок якої потрапив на обкладинку журналу National Geographic в 1985 році і став найзнаменитішою фотографією за весь час існування журналу.

Про це повідомляє ВВС.

Шарбат Гулу, якій зараз близько 40 років, заарештовано пакистанськими спецслужбами, які з'ясували, що вона проживає в країні з підробленими документами.

Пакистанська влада запідозрила жінку в незаконному проживанні в країні ще на початку минулого року, коли в пресі була опублікована її фотографія з пакистанського паспорта.

Також повідомлялося, що пакистанські паспорти були виявлені у двох чоловіків, які називали себе синами Шарбат Гули.

Якщо провина жінки підтвердиться, їй може загрожувати до 14 років в'язниці і великий штраф.

Фотографія Шарбат Гули з'явилася на обкладинці National Geographic в червні 1985 року, коли їй було близько 12 років. Знімок  зроблено американським фоторепортером Стівом Маккаррі в таборі афганських біженців на кордоні з Пакистаном. Робота Маккаррі швидко отримала шалений успіх у всьому світі і стала найзнаменитішою фотографією за весь час існування журналу.

Особистість дівчинки з обкладинки вдавалося встановити тільки в 2002 році, коли команда National Geographic спеціально приїхала в Афганістан на її пошуки. Тоді ж Маккаррі зняв ще один її фотопортрет.

Нагадаємо, National Geographic в минулому році купила компанія 21st Century Fox, що належить медіамагнату Руперту Мердоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram