ГоловнаСвіт

Іран дозволив Росії використовувати авіабазу в Хамадані без обмежень

Міністр оборони країни розповів про угоду з Москвою.

Іран дозволив Росії використовувати авіабазу в Хамадані без обмежень
Фото: минобороны.рф

Іран дозволив Росії використати свою авіабазу в Хамадані для завдання авіаударів по території Сирії без обмежень.

Про це заявив в інтерв'ю агентству Tasnim міністр оборони Ірану Хосейн Дехган.

За його словами, дозвіл було надано "в рамках стратегічної співпраці між Тегераном і Москвою". Він також зазначив, Іран не планує надавати ще одну базу для російських військових літаків, проте базою в Хамадані російські ВКС можуть користуватися "так довго, як їм це необхідно".

Дехган розповів, що велика частина вантажів у рамках поставки зенітно-ракетних комплексів С-300 російського виробництва вже прибула до Ірану, завершення поставки за контрактом він очікує протягом місяця.

Він також зазначив, що Росія пропонувала Ірану закупити також комплекси С-400 "і деякі інші системи", але в Тегерана поки що немає планів щодо їх купівлі.

Нагадаємо, Іран співпрацює з РФ і надає їй свою інфраструктуру для перемоги над тероризмом у Сирії. Авіабазу під Хамаданом раніше вже використовувала російська авіація. Однак там здійснювалися тільки проміжні посадки літаків, ударів з її території не завдавали. Зокрема, на одному з супутникових знімків, зробленому американцями 25 листопада 2015 року, вже фіксували літаки Су-34.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram