ГоловнаСвіт

Ресторан, де їжу готують із залишків, відкрився в столиці Фінляндії

Щорічно у фінських магазинах викидають близько 12-14 кг продуктів на людину.

Ресторан, де їжу готують із залишків, відкрився в столиці Фінляндії
Фото: yle.fi

У столиці Фінляндії Гельсінкі відкрився ресторан, де їжу готують із залишків продуктів харчування. Ресторан Loop розташований на території колишнього лікарняного комплексу Lapinlahti недалеко від центру міста, повідомляє Yle.

Ресторан уклав договори з магазинами про безкоштовне постачання продуктів, які в іншому випадку потрапили б у відходи.

Як зазначає керівник проекту From Waste to Taste, магазини погодилися на участь охоче, оскільки в якомусь сенсі вони навіть економлять - їм не доводиться платити за доставку харчових відходів на заводи з виробництва біопалива.

Страви в ресторані Loop готує команда професійних кухарів. Також у проекті працевлаштовано молодь, іммігрантів і людей, що тривалий час були безробітними.

Як зазначають, авторів проекту надихає ідея про те, що їхній ресторан допомагає в боротьбі з потеплінням клімату і проблемою харчових відходів.

Щорічно у фінських магазинах викидають близько 12-14 кг продуктів на людину. Найчастіше йдеться про продукти, цілком придатні до вживання.

Нагадаємо, уряд Італії прийняв закон, що спрощує передачу нереалізованої продукції магазинів нужденним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram