ГоловнаСвіт

У Венесуелі продукти розподілятимуть через громадські ради

За оцінками МВФ, інфляція у Венесуелі цього року сягне 720%.

У Венесуелі продукти розподілятимуть через громадські ради
Очередь в одном из магазинов Каракаса
Фото: EPA/UPG

Уряд Венесуели оголосив про закупівлю кількох тисяч тонн продовольства, яке розподілятимуть між нужденними через громадські ради, повідомляє BBC.

Міністр продовольства країни Родольфо Марко, виступаючи на мітингу в Каракасі, заявив, що так планують розподілити близько 70% закуплених продуктів харчування.

Опозиційні лідери вже висловили побоювання, що лояльні до влади ради можуть дискримінувати прихильників опозиції.

У результаті економічної кризи Венесуелі останніми роками бракує продуктів харчування і напоїв, а також предметів першої необхідності - зокрема туалетного паперу.

Опозиція Венесуели стверджує, що політика президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уго Чавеса призвела до економічної кризи, яка загострилася через низькі ціни на нафту. За оцінками Міжнародного валютного фонду, інфляція у Венесуелі цього року сягне 720%. Мадуро зі свого боку звинувачує бізнес-еліту країни в бойкоті економіки для досягнення політичних цілей.

На цьому тлі регулярно відбуваються сутички протестувальників проти економічної політики держави з поліцією. Зокрема в середу поліція розігнала протестувальників сльозогінним газом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram