ГоловнаСвіт

МЗС Чехії звинуватило Кремль у спробі розколоти Євросоюз

Заоралек вважає, що Росія шукає шляхи фінансування правих і націоналістів у ЄС.

МЗС Чехії звинуватило Кремль у спробі розколоти Євросоюз
Любомир Заоралек
Фото: www.tourdnepr.com

Голова МЗС Чехії Любомир Заоралек вважає, що Росія намагається проводити стосовно Євросоюзу політику за принципом "розділяй і володарюй", підтримуючи правих і націоналістів.

Відповідну думку Заоралек висловив в інтерв'ю британській Financial Times.

"Ми не маємо сумнівів, що Росія шукає шляхи фінансування (правих і націоналістів)... Росія використовує наші слабкі сторони. Ми повинні знайти відповідь", - заявив міністр.

На думку Заоралека, праві популісти можуть "знищити європейський мейнстрим". "Довгострокова стратегія Росії - "розділяй і володарюй", - зазначив він.

При цьому голова чеського МЗС попередив, що можливий вихід Великобританії з ЄС зіграє на руку Кремлю, оскільки позиції Росії в Європі посиляться. "Якщо інститути (ЄС) ослабнуть, то Путін зможе скористатися цим", - сказав Заоралек, закликавши зберегти єдність ЄС.

Нагадаємо, що референдум про членство Великобританії в ЄС пройде 23 червня. На голосування винесено питання: "Чи залишиться Сполучене Королівство членом Європейського Союзу?". Менш ніж за три тижні до референдуму про вихід Британії з ЄС число прихильників і противників цього кроку практично однакове.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram