ГоловнаСвіт

СОТ вважає заборону РФ на постачання свинини з ЄС дискримінаційною

Суперечка з приводу російського ембарго тривала два роки.

СОТ вважає заборону РФ на постачання свинини з ЄС дискримінаційною
Фото: symbolsbook.ru

Світова організація торгівлі (СОТ) не підтримала введену Росією заборону на постачання свинини з країн Євросоюзу. Арбітражна комісія СОТ дійшла висновку, що рішення Росії не відповідає міжнародним стандартам, порушує правила організації і носить дискримінаційний характер, повідомляє Німецька хвиля.

Тим самим СОТ підтримала ЄС у суперечці з приводу російського ембарго на поставки європейської свинини, яка тривала два роки. Обидві сторони конфлікту можуть оскаржити рішення СОТ упродовж 60 днів, вказує Reuters.

Росія ввела заборону на експорт свинини з ЄС на початку 2014 року після того, як у деяких країнах ЄС були виявлені випадки африканської чуми свиней. Рішення було прийнято відповідно до санітарних і фітосанітарних заходів безпеки, що допускаються СОТ, заявили тоді в РФ.

Експорт свинини з Євросоюзу до Росії в 2013 році був на рівні 1,4 млрд євро, що в той час становило чверть від загального експорту європейської свинини.

Як повідомляли в червні, президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження продуктового ембарго, введеного у відповідь на антиросійські санкції, до кінця 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram