ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії знищили майже 2,5 тис. тонн продуктів харчування за півроку

Затримано понад 2,7 тис. тонн харчової продукції

У Росії знищили майже 2,5 тис. тонн продуктів харчування за півроку

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ Россільгоспнагляд відзвітувала про заходи для виконання указу президента Російської Федерації Володимира Путіна про знищення товарів, ввезення яких заборонено в межах продуктового ембарго.

На сайті відомства 8 лютого опублікований звіт про заходи Россільгоспнагляду для виконання Указу Президента Російської Федерації "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою забезпечення безпеки Російської Федерації".

"Станом на 7 лютого 2016 року затримано 2540,9 тонн контрабандної рослинної харчової продукції, з яких знищено 2368,2 тонн. Затримано 182 тонни харчової продукції тваринного походження, знищено 119,8 тонн", - сказано в повідомленні відомства.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення з 6 серпня 2015 року товарів, ввезення яких заборонено в межах продуктового ембарго. Дія документа не поширюється на товари, що ввозяться фізичними особами для особистого користування.

Як повідомлялося, Росія з 1 січня скасовує дію договору про зону вільної торгівлі з Україною. Причиною названо вступ в силу угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Крім того, Росія поширила на Україну заборону на ввезення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, яка раніше була впроваджена стосовно країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії і Норвегії. Продовольче ембарго зачепить Україну з 1 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram