ГоловнаСвіт

Великобританія визнала поразку в боротьбі з кіберзлочинністю

Протягом наступних п'яти років британський уряд планує витратити близько $2,5 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю

Великобританія визнала поразку в боротьбі з кіберзлочинністю
Фото: autocentre.ua

Бізнес і правоохоронні органи Великобританії програють у боротьбі з кіберзлочинністю.

Про це йдеться у доповіді британського Національного агентства боротьби зі злочинністю (NCA).

Фахівці NCA вважають, що технічна оснащеність злочинних угруповань перевершує можливості Великобританії протистояти загрозі з їхнього боку.

Протягом наступних п'яти років британський уряд планує витратити 1,9 млрд фунтів (близько $2,5 млрд) на протистояння кіберзлочинності. Передбачається, що буде створено новий центр забезпечення кібербезпеки, а також покращено взаємодію з інтернет-сервісами з метою запобігання злочинам у цій сфері.

За даними Національного статистичного управління (ONS) Великобританії, у 2015 році в країні відбулися 2,46 млн інцидентів з використанням кіберзасобів, а жертвами кіберзлочинів стали 2,11 млн осіб.

При цьому число заяв про злочини, які стали можливі виключно завдяки сучасним засобам зв'язку, у компетентні органи становило 16,3 тис., про злочинні махінації з використанням кіберзасобів - близько 700 тис. Тобто переважна частина інцидентів наразі залишається нерозслідуваною, підкреслює NCA.

Частка кіберзлочинів у Великобританії минулого року склала 53% від загальної кількості правопорушень. Найбільша небезпека виходить від кількох сотень злочинців, особливо від міжнародних банд, зазначає NCA. Деякі угруповання настільки добре організовані, що створюють власні центри обробки дзвінків та наймають перекладачів, передає BBC.

"Гонка кіберозброєнь", швидше за все, буде виснажливим випробуванням. Для ефективної відповіді необхідні спільні дії з боку уряду, правоохоронних органів, інститутів, що займаються регулюванням, і, що дуже важливо, представників бізнесу", - йдеться в доповіді NCA.

Агентство наполегливо рекомендує представникам бізнесу і фізичним особам повідомляти, якщо вони стають жертвами кібершахраїв, а також ділитися наявним досвідом та відомостями з громадськістю та правоохоронними органами.

Нагадаємо, у грудні 2015 року британська спецслужба зізналася в хакерській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram