ГоловнаСвіт

Європарламент призупинив роботу над безвізовим режимом з Туреччиною

Від влади Туреччини очікують виконання всіх умов для скасування віз для турецьких громадян.

Європарламент призупинив роботу над безвізовим режимом з Туреччиною
Мартин Шульц
Фото: armenpress.am

Європарламент призупинив роботу над введенням безвізового режиму для громадян Туреччини.

Про це повідомляє портал EUobserver.

"Голова Європейського парламенту Мартін Шульц ухвалив рішення про припинення роботи з надання безвізового режиму турецьким громадянам, тому що Туреччина досі не виконала всі необхідні для цього критерії", - заявила депутат Джудіт Саргентіні. Вона додала, що Європарламент повернеться до обговорення, "коли буде виконано всі 72 умови".

Ще один депутат, який говорив на умовах анонімності, пояснив, що рішення ухвалили, щоб "підняти статус загальноєвропейського парламенту". За його словами, такий крок змусить Єврокомісію врегулювати проблеми щодо угоди з Туреччиною, перш ніж направляти пропозицію назад до парламенту.

4 травня повідомлялося, що Єврокомісія рекомендувала Раді ЄС та Європарламенту скасувати візові вимоги для громадян Туреччини.

У березні Євросоюз і Туреччина погодили на саміті в Бельгії основні принципи вирішення міграційної проблеми. Згідно з цією домовленістю, Анкара отримувала від ЄС €3 млрд для розміщення мігрантів і зобов'язалася повернути на свою територію біженців з Греції та інших європейських країн. В обмін на сприяння у вирішенні міграційної кризи Туреччина зажадала ввести безвізовий режим для короткострокових поїздок у ЄС своїх громадян.

9 травня повідомлялося, що кілька країн ЄС обговорюють альтернативні варіанти вирішення проблеми біженців на випадок, якщо угода з Туреччиною зірветься.

Міграційна криза в ЄС вибухнула у 2015 році. Біженці перетинають Егейське море в пошуках притулку на території Євросоюзу. За минулий рік до Європи прибули понад мільйон мігрантів, з них 850 тис. скористалися маршрутом через Туреччину до Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram