ГоловнаСвіт

Парламент Італії схвалив одностатеві шлюби

Італійська ЛГБТ-спільнота назвала законопроект "зрадницьким"

Парламент Італії схвалив одностатеві шлюби
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Нижня палата парламенту Італії висловила довіру уряду Маттео Ренці, автоматично схваливши при цьому законопроект про легалізацію одностатевих союзів.

Про це інформує ВВС.

Прем'єр-міністр виніс цей законопроект на голосування, зв'язавши його прийняття з питанням про довіру кабінету. Якби депутати проголосували по-іншому, прем'єр змушений був би подати у відставку.

Перед тим, як законопроект схвалив італійський сенат, з документа виключили норму про право одностатевих пар усиновлювати дітей. Тому італійська ЛГБТ-спільнота назвала законопроект "зрадницьким".

Італія залишається єдиною з великих європейських країн, де не дозволені ні одностатеві цивільні союзи, ні гей-шлюби. Гей-союзи дозволені місцевим законодавством у деяких муніципалітетах, але заборонені на національному рівні.

Як повідомляє агентство Рейтер, підтримку уряду висловила переважна більшість парламентаріїв. За довіру уряду і його законопроект про одностатеві союзи проголосували 369 депутатів, проти - 193.

Минулого року Європейський суд із прав людини постановив, що відсутність в Італії норм про одностатеві союзи або шлюби є порушенням прав людини.

Нагадаємо, в грудні 2015 року парламент Греції затвердив закон про легалізацію одностатевих союзів, фактично прирівнявши їх до шлюбів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram