ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова фонду Hermitage Capital назвав звинувачення генпрокурора РФ "параноїдальною оповідкою"

Браудер захоплюється сміливістю Навального і його колег.

Голова фонду Hermitage Capital назвав звинувачення генпрокурора РФ "параноїдальною оповідкою"
Уильям Браудер
Фото: kasparov.ru

Один із засновників фонду Hermitage Capital Вільям Браудер прокоментував звинувачення генпрокурора РФ Юрія Чайки, який стверджував, що фільм-розслідування ФБК про бізнес сім'ї прокурора зроблено на замовлення співзасновника фонду.

Про це повідомляє "Дождь".

"Я вражений розслідуванням і фільмом, зробленим на його основі, і захоплений сміливістю Олексія Навального і його колег, які представили шокуючі звинувачення проти Чайки та його родини, але я не причетний до розслідування, фінансування і виробництва цього фільму", - сказав він.

Також він додав, що тому, хто подивився фільм, стає зрозуміло: генпрокурору треба відповідати на серйозні звинувачення. "Непереконливо виглядають його спроби уникнути цих відповідей переведенням стрілок на іноземця, якого вважають ворогом президента", - вважає Браудер.

Співзасновник Hermitage Capital називає звинувачення Чайки "7-сторінковою параноїдальною оповідкою".

1 грудня ФБК опублікував текст і фільм-розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, один із синів генпрокурора Артем Чайка має готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переводять гроші, отримані в результаті незаконних махінацій. Серед злочинних схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Раніше в понеділок суд відмовився прийняти позов фонду Навального до генпрокурора РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram