ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відмовився прийняти позов фонду Навального до генпрокурора РФ

Чайка виявився неосудним

Суд відмовився прийняти позов фонду Навального до генпрокурора РФ
Юрий Чайка
Фото: www.gazeta.ru

Пресненський суд Москви повернув позовну заяву до генпрокурора Росії Юрія Чайки про захист честі та гідності Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ухвалою від 9 грудня позов ФБК Навального до Чайки повернули заявнику у зв'язку з неосудністю", - розповіла прес-секретар суду Ніна Юркова.

1 грудня ФБК опублікував фільм-розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, один із синів генпрокурора Артем Чайка має готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані унаслідок незаконних махінацій.

Серед злочинних схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Пізніше ФБК звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації авторів розслідування. У позовній заяві йдеться, що представниками фонду виступають Олексій Навальний, Георгій Албурі, Любов Соболь та Іван Жданов.

У позові вимагається визнати такими, що ганьблять ділову репутацію ФБК і не відповідають дійсності, поширені генеральним прокурором

відомості. Мова йде про фразу Чайки, у якій він вказує на "брехливий характер" відомостей, викладених у розслідуванні, а також називає розслідування замовним.

Нагадаємо, раніше в понеділок Чайка заявив, що за розслідуванням проти нього стоїть глава фонду Hermitage Capital.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram