ГоловнаСвіт

Рейтинг Трампа виріс після антимусульманських випадів

Популярність колишнього лідера республіканської гонки Бена Карсона різко знизилася.

Рейтинг Трампа виріс після антимусульманських випадів
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Рейтинг американського бізнесмена і кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа виріс до 41% після після скандального висловлювання політика про "загальну і повну заборону" на в'їзд у США для мусульман.

Про це повідомляє Politico з посиланням на соцопитування, проведене фахівцями Університету Монмута (Monmouth University).

Найближчого конкурента Трампа, сенатора від штату Техас Теда Круза готові підтримати лише 14% республіканців. Сенатор з Флориди Марко Рубіо - на третьому місці з 10%, по 9% - у колишнього лідера республіканської гонки Бена Карсона і колишнього губернатора Флориди Джеба Буша.

Опитування громадської думки проводили з 10 по 13 грудня. У ньому взяли участь 385 осіб, які вважають себе республіканцями або ж незалежними виборцями, які симпатизують Республіканській партії.

7 грудня Трамп виступив за "загальну і повну заборону" на в'їзд у США для мусульман. "Поки ми не зможемо визначити і зрозуміти цю проблему і ту небезпечну загрозу, яку вона становить, наша країна не повинна ставати жертвою нападів людей, які вірять тільки у джихад і не знають сенсу і поваги до людського життя", - заявив він.

Адміністрація президента США жорстко розкритикувала мільярдера. У Білому домі зажадали зняти Трампа з передвиборних перегонів.

Наприкінці жовтня Трамп опустився на друге місце в рейтингу популярності кандидатів у президенти США серед прихильників Республіканської партії. Тоді перше місце серед консерваторів зайняв колишній нейрохірург Бен Карсон з 26%. Трампа на той момент підтримували лише 22% прихильників республіканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram