ГоловнаСвіт

У Білому домі закликали виключити Трампа з Республіканської партії

Офіційний представник адміністрації Обами назвав заяви Трампа причиною для відсторонення його від виборів.

У Білому домі закликали виключити Трампа з Республіканської партії
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що заклик кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа заборонити мусульманам в'їзд у країну позбавляє його права на участь у виборах.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На його думку, висловлювання політика були "образливими і отруйними". Ернест також зазначив, що передвиборна кампанія Трампа нагадує "звалище історії". Він закликав республіканців, які підтримують кандидатуру бізнесмена, негайно виключити його з партії.

"Те, що сказав Трамп, позбавляє його права бути президентом", - наголосив Ернест.

Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс зауважив, що слова Трампа суперечать американським цінностям і національній безпеці країни. "У нашому Біллі про права є повага до свободи релігії", - сказав Родс.

7 грудня Трамп закликав закрити мусульманам в'їзд у США. Висловлювання бізнесмена спровокувало різку критику в соцмережах. У Великобританії активісти зажадали від влади заборонити Трампу в'їзд до Сполученого Королівства.

Раніше, на початку жовтня, Трамп пообіцяв вислати зі США всіх сирійських біженців, якщо він стане президентом.

Передвиборний з'їзд республіканців намічено на 18-21 липня 2016 року у Клівленді, штат Огайо. Передвиборний з'їзд Демократичної партії, як очікується, відбудеться у Філадельфії, штат Пенсильванія, 25-28 липня наступного року. За їхніми підсумками мають визначити офіційних кандидатів від партій на виборах президента, які пройдуть 8 листопада 2016 року.

За опитуваннями громадської думки, у президентській гонці лідирують колишній держсекретар Гілларі Клінтон від демократів і Трамп від республіканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram