ГоловнаСвіт

Під час нападу талібів на аеропорт в Афганістані вбито 18 осіб

У "розбірці" між двома ворожими угрупованнями талібів убито понад 50 бойовиків

Під час нападу талібів на аеропорт в Афганістані вбито 18 осіб
Талибы (Архив)
Фото: turkey-tourism.info

Щонайменше 18 осіб вбили ввечері 7 грудня під час нападу бойовиків ісламістського руху "Талібан" на аеропорт міста Кандагар на півдні Афганістану.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На території аеропорту знаходиться спільна база афганської армії і НАТО. Серед загиблих - військові і цивільні особи, у тому числі дві жінки. Ще 11 людей отримали поранення. Також убито 9 із 14 талібів, які атакували аеропорт.

Таліби, однак, стверджують, що під час нападу було вбито 150 афганських військових, проте, як зазначає Рейтер, в ісламському русі схильні перебільшувати свої бойові "досягнення".

Наразі афганська армія проводить військову операцію з ліквідації п'ятьох талібів, які залишилися в живих після багатогодинного обміну вогнем.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер, напередодні понад 50 талібів було вбито у "розбірці" між двома ворожими угрупованнями. Розбіжності між угрупованнями виникли через те, що одна з них відмовляється визнавати владу офіційно призначеного нового лідера "Талібану" мулли Мансура і виступає за обрання нового лідера.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані у 1994 році. З 1996-го по 2001 рік "Талібан" правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року у Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюється у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram