ГоловнаСвіт

З Туреччини депортували групу російських журналістів

У МЗС РФ назвали дії турецької влади неправомірними

З Туреччини депортували групу російських журналістів
Фото: segodnya.ua

Турецька влада затримала і депортувала з країни знімальну групу телеканалу "Россия-1".

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства іноземних справ РФ.

Згідно з повідомленням, журналістів затримали в прикордонній із Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини в момент, коли вони прямували в сусідню провінцію Газіантеп. Їх доставили в поліцейську дільницю, де повідомили про рішення депортувати на підставі "порушення ними правил діяльності іноземних журналістів у Турецькій Республіці".

У російському МЗС заявили, що турецька влада відмовилася дати роз'яснення представникам посольства РФ.

"Рішуче засуджуємо неправомірні дії турецької влади. Таке ставлення до представників ЗМІ абсолютно неприйнятне. Виникає питання, які саме "правила" порушили російські журналісти? Складається враження, що в Анкарі злякалися розкриття кореспондентами телеканалу "Росія-1" незручних для уряду фактів про здійснювану в районі турецько-сирійського кордону незаконної діяльності", - заявили в МЗС РФ.

У російському відомстві назвали цей випадок "показовим у світлі цілої низки порушень у Туреччині прав місцевих та іноземних ЗМІ".

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада російський військовий літак Су-24 порушив турецький повітряний простір, незважаючи на попередження, і був збитий турецькими винищувачами F-16, які патрулюють район.

Після цього Росія ввела стосовно Туреччини санкції: президент РФ Володимир Путін заборонив роботодавцям з 1 січня 2016 року наймати на роботу турецьких громадян. Окрім цього, президент обмежив діяльність турецьких організацій у Росії, заборонив і обмежив зовнішньоекономічні операції, що передбачають ввезення до Росії окремих видів турецьких товарів.

Раніше Росія оголосила про припинення дії безвізового режиму з Туреччиною з 1 січня 2016 року. Міністерства закордонних справ обох країн закликали громадян утриматися від поїздок до Туреччини і до Росії.

При цьому Туреччина вводити санкції проти росіян відмовилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram