ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" планувала теракти під час саміту G20, - ЗМІ

Генпрокуратура Анкари виявила дані про підготовку терористами терактів у день виборів у Туреччині.

"Ісламська держава" планувала теракти під час саміту G20, - ЗМІ
Боевики ИГ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) планувало підірвати готелі, де зупинялися лідери держав "Великої двадцятки" (G20), туристичні комплекси і нічні клуби Анталії.

Про це повідомляє TRT з посиланням на джерела в генеральній прокуратурі Анталії.

Генеральна прокуратура Анкари виявила в комп'ютерах підозрюваних у теракті в столиці Туреччини 10 жовтня дані про підготовку терактів в Антальї 15-16 листопада. Також було встановлено, що планувалися теракти 1 листопада, щоб перешкодити проведенню загальних виборів у Туреччині.

Теракт в Анкарі відбувся 10 жовтня поруч із центральним залізничним вокзалом. Двоє терористів-смертників активували вибухові пристрої. У результаті вибухів загинули 102 людини і ще 246 осіб постраждали.

Саміт G20 пройшов в Антальї 15-16 листопада. У ньому взяли участь лідери 18 країн: через теракти в Парижі не змогли приїхати президент Франції Франсуа Олланд і голова Аргентини Крістіна Кіршнер.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за серію терактів у Парижі 13 листопада. Тоді терористи підірвали бомби біля входів на стадіон Stade de France, де проходив товариський матч з футболу між командою Франції та Німеччини. Також ісламісти захопили театр Bataclan і напали на кілька паризьких ресторанів. Загалом загинули 129 людей, 359 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram