ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Держдеп пообіцяв заплатити до $5 млн за інформацію про лідера ІД

Розшукуваний бойовик відповідає в ІД за питання імміграції та логістики.

Держдеп пообіцяв заплатити до $5 млн за інформацію про лідера ІД
Госдеп США
Фото: 24smi.org

Держдеп США заплатить до $5 млн за інформацію про одного з лідерів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу-Мухаммеда аль-Шималі.

Про це повідомляє сайт Держдепу.

За даними Держдепу, Аль-Шималі є одним із керівників комітету угруповання ІД з імміграції та логістики і відповідає за поїздки іноземних бойовиків із турецького міста Газіантеп у сирійський Джераблус.

"Аль-Шималі і комітет ІД з імміграції та логістики координують контрабанду, фінансові перекази, постачання товарів до Сирії та Іраку з Європи, Північної Африки та з Арабського півострова", - йдеться в повідомленні відомства.

За даними Держдепу, 2014 року терорист допоміг потрапити до Сирії бойовикам ІД з Австралії, ЄС і країн Близького Сходу. Він також керував центром ІД з прийому нових членів у Сирії.

Програму "Нагороди за справедливість", яку реалізує Бюро дипломатичної безпеки Держдепу, створено 1984 року. З тих пір у її межах виплатили понад $125 млн більш ніж 80 особам, які повідомили корисну інформацію про терористів.

За голову ката ІД Мохаммеда Емвазі, відомого як Джихаді Джон, США призначили нагороду в розмірі $9,4 млн. 12 листопада американський безпілотник у Сирії завдав удару по місцю дислокації Джихаді Джона. У Пентагоні "на 99%" упевнені в його загибелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram