ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" пригрозила Росії новим "Афганом"

Польовий командир сирійської "Аль-Каїди" сказав росіянам, що їхні "рідні повертатимуться додому мертвими".

Один із польових командирів угруповання "Джабхат Ан-Нусра" ("Фронт ан-Нусра"), яка є крилом "Аль-Каїди" в Сирії, назвав росіян окупантами і пригрозив їм новим "Афганом".

Відповідне звернення лідера бойовиків Абу аль-Мадані Убайда було опубліковано на сайті норвезького видання Verdens Gang.

"Ми, десятки тисяч моджахедів, готові віддати своє життя за свої цілі. А готові ці російські солдати вмирати за капризи, за егоїзм цього Путіна?" - запитує бойовик.

Судячи з того, що звернення звучить російською мовою, мовець є одним з вихідців із Північного Кавказу, які воюють зараз у Сирії.

"Якщо вони прийшли, то ми їм нагадаємо Афган. Як вони з ганьбою пішли звідти. Ваші сини, ваші рідні будуть повертатися додому мертвими, бо вони прийшли сюди як окупанти і підуть звідси як окупанти", - заявив ватажок угруповання.

"Фронт ан-Нусра", який воює і з армією Асада, і з бойовиками "Ісламської держави", є одним з найуспішніших угруповань "Аль-Каїди" в Сирії.

Нагадаємо, РФ продовжує підтримувати сирійського президента Башара Асада. Урядові війська Сирії проводять наземні операції за підтримки авіації РФ. За даними Держдепу США, менш ніж 10% ударів російської авіації були спрямовані проти "Ісламської держави", інші удари припадають на помірну сирійську опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram