ГоловнаСвіт

Дочка Че Гевари відмовилася слухати Папу Римського у Гавані

Алейда Гевара вважає похід на месу понтифіка проявом лицемірства

Дочка Че Гевари відмовилася слухати Папу Римського у Гавані
Алейда Гевара
Фото: EPA/UPG

Донька латиноамериканського революціонера Ернесто Че Гевари відмовилася піти на месу Папи Римського Франциска, яка проводиться в неділю, 20 вересня, у Гавані.

За словами Алейди Гевари (Aleida Guevara), це завдання, яке їй дала Компартія Куби, вона вважає проявом лицемірства, повідомляє агентство AFP.

"Що я там буду робити, стоячи протягом кількох годин?" - заявила Гевара, яка вважається однією з важливих фігур в кубинській компартії. Ще до приїзду понтифіка на Острів Свободи вона виражала сумнів у тому, що піде на службу, апелюючи до свободи віросповідання і свободи дотримуватися атеїстичних переконань.

Під час проповіді на площі Революції Папа Римський, зокрема, закликав кубинців зберегти їх національні риси: доброзичливість, дружнє ставлення, вміння насолоджуватися життям, при цьому не залишаючи турбот про своїх близьких. Кубинський народ понтифік назвав "святим і відданим богу".

Папа Римський Франциск почав апостольський візит на Кубу 19 вересня. Всього на острові він проведе п'ять днів і, зокрема, зустрінеться з лідером кубинської революції 89-річним Фіделем Кастро. Потім Папа вирушить у США, де відвідає Вашингтон, Нью-Йорк і Філадельфію. У столиці США він проведе приватну зустріч з американським президентом Бараком Обамою і стане першим понтифіком, який буде присутній на спільному засіданні палати представників і Сенату Конгресу США.

Ватикан відіграв важливу роль у нормалізації зв'язків Вашингтона і Гавани, які раніше цього року домовилися про відновлення дипвідносин, розірваних понад півстоліття тому. Як визнавав заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс, "у випадку з Кубою Папа Римський (Франциск) надав важливу підтримку і був залучений в процес нормалізації відносин між нашими країнами". Куба відновила роботу свого посольства в липні, американський прапор над дипмісією США у Гавані підняли 14 серпня. Обама також ініціював процес виключення Куби з американського списку держав-спонсорів тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram