ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Московський суд на два місяці заарештував главу республіки Комі

Разом з главою Комі у кримінальній справі про організацію злочинного співтовариства проходять ще 19 осіб

Московський суд на два місяці заарештував главу республіки Комі
Фото: sledcom.ru

Басманний суд Москви на два місяці заарештував главу республіки Комі В'ячеслава Гайзера, обвинуваченого в організації злочинного угруповання і шахрайстві.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сам чиновник на судовому засіданні не визнав провину і просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Його адвокат заявив, що Гайзер співпрацює зі слідством і дає докладні свідчення.

Окрім В'ячеслава Гайзера, у кримінальній справі про організацію злочинного угруповання проходять ще 19 осіб, в їх числі глава Держради Комі Ігор Ковзель, заступник голови уряду республіки Костянтин Ромаданов, і колишній сенатор від Комі Євген Самойлов.

У Слідчому комітеті Росії раніше повідомляли, що під час проведення обшуків у фігурантів справи були вилучені близько 60 кілограмів ювелірних виробів, 150 годин вартістю від $30 тис. до мільйона доларів, понад 50 печаток і штампів юридичних осіб, а також документи про легалізацію викрадених через офшори активів на суму понад один мільярд рублів. Однак у чому саме звинувачують чиновників, слідчі не уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram