ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишній сенатор республіки Комі визнав провину у справі про організацію банди

Підозрюваний попросив відправити його під домашній арешт

Колишній сенатор від республіки Комі Євген Самойлов визнав провину у справі про організацію злочинного угруповання в регіоні.

Про це повідомляє ТАСС.

Викривальні свідчення він дав у Басманному суді Москви, де розглядається питання його арешту.

Самойлов попросив врахувати, що він погодився співпрацювати зі слідством. Підозрюваний просить відправити його під домашній арешт.

У Басманному суді Москви сьогодні розглядають клопотання про арешт 15 фігурантів справи про організацію злочинного співтовариства в Комі. Главу республіки Комі В'ячеслава Гайзера та його заступника Костянтина Ромаданова заарештували до 18 листопада.

19 вересня Слідчий комітет і співробітники ФСБ припинили діяльність злочинного угруповання, яке очолювали В'ячеслав Гайзер, Олександр Зарубін, Олексій Чернов та Валерій Веселов. За даними слідства, угруповання здійснювало злочинні дії з 2006 по 2015 рік.

У Слідчому комітеті Росії раніше повідомляли, що під час проведення обшуків у фігурантів справи були вилучені близько 60 кілограмів ювелірних виробів, 150 годин вартістю від $30 тис. до мільйона доларів, понад 50 печаток і штампів юридичних осіб, а також документи про легалізацію викрадених через офшори активів на суму понад один мільярд рублів.

В'ячеслав Гайзер очолює республіку Комі з 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram