ГоловнаСвіт

Влада США полегшить американським компаніям ведення бізнесу з Кубою

Посол Куби в США вступив на посаду вперше за 54 роки

Влада США полегшить американським компаніям ведення бізнесу з Кубою
Фото: bbc.com

Адміністрація президента США Барака Обами розробляє нові правила торгівлі з Кубою, покликані полегшити обмеження, що діяли раніше через ембарго.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в уряді.

Послаблення торкнуться американських компаній, які ведуть бізнес із Кубою, а також громадян США, які хочуть здійснити поїздку на острів.

Очікується, що про введення нових норм оголосять у п'ятницю, 18 вересня. За даними агентства, вони дозволять американським фірмам створювати дочірні компанії на Кубі, можливо, через спільні підприємства з кубинськими структурами - наприклад, з телекомунікаційною монополією ETECSA.

Також, згідно з новими правилами, для заходження в кубинські порти американські пороми більше не повинні мати спеціальну ліцензію - буде достатньо загальної.

Як наголошується, Обама, щоб послабити торгові бар'єри, використовує виконавчі повноваження, оскільки у Конгресі немає повної підтримки курсу на нормалізацію відносин із Кубою.

У четвер, 17 вересня, вперше за 54 роки вступив на посаду посол Куби в США - ветеран дипломатії Хосе Кабаньяс.

Відновленню дипломатичних відносин між США і Кубою, перерваних на початку 1960-х років після соціалістичної революції, передували таємні переговори, розпочаті в середині 2013 року. Одним із кроків, спрямованих на відновлення двосторонніх відносин, став ініційований 14 квітня Обамою процес виключення Куби з американського списку держав-спонсорів тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram