ГоловнаСвіт

Екстрений саміт ЄС з питань біженців відбудеться 23 вересня, - Туск

Країни ЄС спробують домовитися про розподіл 120 тис. мігрантів.

Екстрений саміт ЄС з питань біженців відбудеться 23 вересня, - Туск
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської ради Дональд Туск закликав європейських лідерів зібратися на екстрену нараду з питань мігрантів 23 вересня в Брюсселі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Основною темою обговорення стане питання розподілу 120 тис. мігрантів між 28 країнами-членами блоку.

Нагадаємо, Угорщина, Словаччина, Чехія, Румунія і Польща виступають проти обов'язкових квот на прийом мігрантів, стверджуючи, що вони привернуть більше мігрантів до Європи і стануть перешкодою для їхніх суспільсьв, які не звикли до великого числа мігрантів. При цьому, як зазначає агентство, Угорщина, Греція та Італія відкидають квоти на розподіл мігрантів навіть незважаючи на те, що для них було зроблено виняток і вони не зобов'язані приймати біженців, а лише повинні забезпечувати їм доступ в інші країни ЄС.

Через нестабільну ситуацію в країнах Північної Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває дедалі більше число мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно населенню, економіці, рівню життя в державах. Так, Франції необхідно буде розмістити 14,7% біженців, Німеччині - 18,42%. Всього держави Євросоюзу домовилися прийняти у себе 32 тис. мігрантів протягом двох років. Однак Німеччина, найпопулярніша у мігрантів країна ЄС, очікує до кінця року отримати 800 тис. заявок на надання статусу біженця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram