ГоловнаСвіт

Євросоюз зажадав звільнити президента і прем'єра Буркіна-Фасо

У буркінійській столиці зберігається неспокійна ситуація

Євросоюз вимагає звільнити тичасового президента Буркіна-Фасо і главу перехідного уряду після того, як стало відомо про спробу державного перевороту в країні.

Про це повідомляє euronews.

Голова законодавчих зборів Шериф Сі, який залишається на волі, закликав військових покласти край перевороту, здійсненому президентською гвардією, і заявив, що готовий виконувати обов'язки президента. У відповідь бунтівні гвардійці призначили генерала Жильбера Дьєндре главою перехідної ради, оголосили про закриття кордонів і ввели комендантську годину.

Раніше в четвер група військовослужбовців президентської гвардії заарештувала президента Мішеля Кафандо, а також прем'єр-міністра Ісаака Зіду.

Це сталося через два дні після того, як комісія з національного примирення і реформ запропонувала розпустити президентську гвардію. Впливова військова структура була головною опорою режиму екс-президента Блеза Компаоре, поваленого після 27 років правління.

Тим часом у столиці країни - Уагадугу - зберігається неспокійна ситуація: чутно стрілянину, по місту роз'їжджають бунтівні військові. МЗС Франції закликав своїх громадян, які перебувають у Буркіна-Фасо, залишатися вдома. А тим, хто туди збирається, перенести поїздку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram