ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ООН: 1,4 млн дітей виїхали з Нігерії через "Ісламську державу"

Ще 265 тисяч дітей через загрозу нападу покинули Камерун, Чад і Нігер

ООН: 1,4 млн дітей виїхали з Нігерії через "Ісламську державу"
Фото: novostiua.net

Близько 1,4 млн дітей мусили покинути Нігерію та інші близькі країни через атаки радикального ісламістського угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (ISWAP, раніше "Боко Харам").

Об этом сообщает The New York Times со ссылкой на детский фонд ООН. http://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrC1zHcw_tVqz8ABD_QtDMD;_ylu=X3oDMTByOHZyb21tBGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDBHNlYwNzcg--/RV=2/RE=1442591837/RO=10/RU=http%3a%2f%2fwww.nytimes.com%2f2015%2f09%2f18%2fworld%2fafrica%2fun-boko-haram-mayhem-has-displaced-1-4-million-children.html/RK=0/RS=QKjHpEeSF9QE6QpvRD6hfjPjUOU-

Згідно з доповіддю, тільки на півночі Нігерії близько 1,2 млн дітей, половині з яких немає і семи років, мусили покинути свої будинки. "Ще 265 тисяч дітей через загрозу нападу покинули Камерун, Чад і Нігер", - йдеться у повідомленні ЮНІСЕФ.

Майже 500 тис. неповнолітніх втекли з країн в останні п'ять місяців. Причиною стали часті атаки ісламістів.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" було створене у 2002 році. Вона діє переважно на території Нігерії і в сусідніх з нею країнах. Прихильники "Боко Харам" виступають за введення шаріату і боротьбу зі впливом Заходу. У 2009 році тодішній лідер угруповання Мохаммед Юсуф в інтерв'ю BBC висловився проти ідей західної освіти, у тому числі теорії еволюції Дарвіна. За його словами, вони суперечать ісламу. Угруповання, перейменоване у квітні у "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави" (ISWAP), стоїть за більшістю терактів, що здійснюються в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram