ГоловнаСвіт

У Мексиці заарештували корумпованих поліцейських

Офіцери поліції "зливали" наркокартелю інформацію про майбутні рейди.

У Мексиці заарештували корумпованих поліцейських
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Військово-морські сили Мексики заарештували 35 поліцейських за підозрою в зв'язках з наркокартелем "Зетас", повідомляє агентство Рейтер.

Всі заарештовані були офіцерами департаменту громадської безпеки поліції штату Веракрус. Проте залишається незрозумілим, яким чином вони співпрацювали з "Зетас".

Як зазначає агентство, офіцери поліції часто співпрацюють з наркокартелями, оскільки останні володіють значними фінансовими можливостями, і суми, які вони пропонують, значно перевершують зарплати поліцейських.

Нагадаємо, попередній масовий арешт поліцейських за співпрацю з "Зетас" в штаті Веракрус стався в жовтні 2011 року. Тоді заарештували 18 поліцейських, які, як з'ясувалося пізніше, "зливали" злочинному угрупованні закриту інформацію про майбутні рейди.

Картель "Зетас" виник 2010 року в результаті розколу картеля Затоки - найбільшого в той час злочинного угрупування в Мексиці. На сьогодні "Зетас", що складається з дезертирів з мексиканських військ спеціального призначення, є одним з найбільш могутніх картелів Мексики. Під його контролем перебуває східне узбережжя Мексиканської затоки.

Нагадаємо, 2006 року екс-президент Мексики Феліпе Кальдерон пообіцяв розібратися з проблемою наркотрафіку, яка за останні шість років забрала близько 55 тисяч життів. Нещодавно обраний президент Пенья Ньєто пообіцяв продовжувати справу Кальдерона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram