ГоловнаСвіт

Audi представить інтелектуальний гібрид

Новинка отримує інформацію про дорожні умови від навігаційної системи.

Audi представить інтелектуальний гібрид
Audi A7

Компанія Audi почала розробку інтелектуальної гібридної силової установки. Система зможе аналізувати дорожні умови та підлаштовувати відповідно до цих даних роботу агрегатів, зокрема, вимикаючи двигун внутрішнього згоряння під час руху автомобіля.

Прототип інтелектуальної силової установки, який обкатують на моделі A7, по суті є просунутим варіантом системи "старт-стоп". Новинка отримує інформацію про дорожні умови від навігаційної системи. Отже, електроніка, знаючи швидкість руху машини, кут нахилу полотна і максимально дозволену на цій ділянці швидкість, зможе розрахувати, коли можна досягнути найкращої паливної економічності.

Система запропонує водієві відпустити педаль газу, а потім заглушить мотор, дозволяючи автомобілю рухатися накатом. При цьому новинка зможе підлаштовувати свою роботу залежно від того, чи встановлено на даху багажник, чи є причіп.

У разі роботи інтелектуального гібрида в парі з адаптивним круїз-контролем електроніка зможе самостійно не тільки вмикати і вимикати двигун, а й гальма. За словами джерела Autocar в інжиніринговому департаменті Audi, рухаючись шосе, автомобіль зможе проїжджати до кілометра із заглушеним мотором.

Як заявили в компанії, під час 60-кілометрового випробування нової системи на другорядних дорогах приблизно 28% часу всієї поїздки двигун був заглушений і машина рухалася накатом. Паливна економічність зросла на 10%.

Коли нова система з'явиться в серії - не уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram