>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Січень 2022 року став другим найбільшим зимовим трансферним вікном в історії Англійської прем'єр-ліги

Це свідчить про відновлення фінансової спроможності клубів після кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Січень 2022 року став другим найбільшим зимовим трансферним вікном в історії Англійської прем'єр-ліги
Фото: premierleague.com

Клуби Англійської прем'єр-ліги витратили на трансфери зимової кампанії 295 млн фунтів, що є другим найбільшим зимовим трансферним вікном в історії АПЛ, повідомляє fapl.ru.

Більше в січні вони витрачали лише 2018 року — 430 млн фунтів. Це свідчить про відновлення фінансової спроможності клубів після кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Для порівняння, за аналогічний період 2021 року клуби вищого англійського дивізіону витратили лише 70 млн фунтів.

Цього разу понад половина видатків (150 млн фунтів) припала на останні п'ять клубів у турнірній таблиці АПЛ: "Евертон", "Норвіч", "Ньюкасл", "Вотфорд" і "Бернлі". Для порівняння, минулого року п'ятірка найгірших витратила в січні лише 5 млн фунтів.

А проте, найбільше придбання зробив гранд - "Ліверпуль": оформив перехід вінгера Луїса Діаса з "Порту" за 37.5 млн фунтів (ще 12.5 млн фунтів передбачено як бонуси).

Варто зазначити, що клуби чотирьох провідних ліг Європи, сумарно витратили 317 млн фунтів — на 2 млн фунтів більше, ніж Прем'єр-ліга і Футбольна ліга (клуби нижчих дивізіонів Англії) разом узяті.

"Це трансферне вікно показує, що пов'язаний з ковідом тиск на фінанси клубів Прем'єр-ліги слабшає і витрати впевнено повернулися на допандемійний рівень. Показово, що це одне з найбільших січневих вікон, що ми тільки бачили", - повідомив експерт Deloitte Ден Джонс.

"Прем'єр-ліга продовжує грати першу скрипку у глобальному масштабі, залишаючись найбільшим фінансово національним чемпіонатом завдяки новозаповненим стадіонам і сильним контрактам на продаж телеправ за кордон", - зазначив Джонс.

Нагадаємо, футболісти АПЛ торік заплатили податків на £1,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram