>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Львівські "Карпати" потрапили в топ-5 антирейтингу Європи

У Карпатах наставник змінюється кожні пів року за останні 5 років.

Львівські "Карпати" потрапили в топ-5 антирейтингу Європи
ФК Карпаты Львов
Фото: ФК Карпаты Львов

Компанія CIES Football Observatory, що спеціалізується на статистиці, зробила дослідження про те, як часто професійні футбольні клуби змінюють головних тренерів.

Аналітики взяли період із січня 2015 року по грудень 2019 го, а також брали до уваги тих фахівців, які провели не менше трьох ігор на своєму посту.

У розділі "Європа" в цей своєрідний хіт-парад потрапили і львівські "Карпати", зайнявши в ньому високе, але, у цьому разі, не почесне п'яте місце. Львівський клуб змінив за 5-річний термін 10 головних тренерів.

За цей час "зелено-білих" тренували Ігор Йовічевіч, Володимир Безуб'як, Олег Дулуб, Серхіо Наварро, Сергій Зайцев, Олег Бойчишин, Жозе Мораїш, Фабрі, Олександр Чижевський, а також Роман Санжар, який і нині очолює клуб.

У загальносвітовому масштабі львів'яни посіли 37-е місце.

Крім того, у список потрапили донецькі "Олімпік" (5, Санжар, Шевчук, Жуліо Сезар, Климовський і Гомес) і "Шахтар" (3, Луческу, Фонсека, Каштру), а також "Динамо" (Ребров, Хацкевич, Михайличенко) "Ворскла" (Сачко, Косівський, Максимов) і "Зоря" (Вернидуб, Скрипник).

А очолила не зовсім приємний рейтинг у Європі "Войводіна", яка змінила 13 наставників.

Але й сербський клуб поруч не стояв з "абсолютним чемпіоном" – болівійським "Реалом Потосі", який за п'ятирічку звільнив 20 головних тренерів, тобто в середньому раз у квартал.

Додамо, що лише 30 клубів із 766, яких взяли до уваги, тренував тільки один тренер протягом п'ятирічного періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram