>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сезон евробаскетболу завершено: Євролігу і Єврокубки не відновлять

Євросезон у баскетболі залишився без переможців.

Сезон евробаскетболу завершено: Євролігу і Єврокубки не відновлять
Фото: ua-football.com

Керівництво баскетбольної Євроліги провівши дистанційну нараду ухвалило рішення достроково завершити сезон.

Також прийнято рішення достроково завершити сезон Єврокубка, другого за значущістю європейського турніру, повідомляє офіційний сайт Євроліги.

"Здоров'я та безпека наших спортсменів, уболівальників, співробітників, партнерів і місцевих спільнот залишаються нашим пріоритетом. Поширення COVID-19 не гарантує, що всі команди зможуть проводити свої тренувальні збори й готуватися до офіційних ігор в однакових умовах. Місцева влада ввела різні обмеження на пересування своїх громадян, і немає ніяких гарантій, що всі команди зможуть літати. Скорочений графік тренувальних зборів, у порівнянні з раніше затвердженим тритижневим мінімумом, призведе до збільшення ризику травм для гравців", – йдеться в заяві.

Водночас відповідно до "цінностей спортивної справедливості" прийнято рішення не визнавати жодну команду чемпіоном Євроліги і Єврокубка-2019/20. Змін складу учасників, зокрема скорочення числа команд, також не буде.

Розіграші Євроліги і Єврокубка були перервані в березні цього року через поширення коронавірусної інфекції. Раніше повідомлялося, що Євроліга розглядала різні варіанти відновлення сезону. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram