>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

CAS підтвердив, що на Іграх в Сочі-2014 існувала схема використання допінгу

Проте комісія не ухвалювала рішення

CAS підтвердив, що на Іграх в Сочі-2014 існувала схема використання допінгу
Фото: susanin.udm.ru

Комісія Спортивного арбітражного суду (CAS) повідомила про серйозні докази існування системи використання допінгу на зимових Олімпійських іграх-2014 у Сочі.

"Ми хотіли б підкреслити момент, про який не йдеться в цьому документі. Комісія не ухвалювала рішення про те, чи існувала схема використання допінгу в Сочі-2014. І якщо існувала - то в якій формі. Однак комісія визнає, що є серйозні докази того, що вона працювала.

Ба більше, комісія не вважає можливим виснувати, що існування системи використання допінгу і системи її приховування, навіть якщо вони будуть доведені, повинні незмінно вести до висновку про те, що цей спортсмен порушив антидопінгові правила", - йдеться в заяві CAS.

У той самий час комісія CAS прокоментувала свідчення інформатора Григорія Родченкова. "Пан Родченков стверджує, що присутність спортсменів у списку "Дюшес" означає, що вони були "під протекцією" і, таким чином, отримували право на використання допінгового коктейлю.

Однак Родченков також підтвердив, що: а) він ніколи не давав коктейль "Дюшес" жодному спортсмену; б) він ніколи не бачив, щоб коктейль "Дюшес" використовувався спортсменами.

Тож його свідчення про використання коктейлю "Дюшес" спортсменами, які подали апеляції, ніщо інше, як неперевірена інформація, тому комісія CAS повинна відхилити її", - йдеться в заяві на офіційному сайті CAS.

Нагадаємо, деякі спортсмени олімпійської команди Росії (зокрема, олімпійський чемпіони Сочі-2014 лижник Олександр Легков і дворазовий чемпіон ОІ 2014 бобслеїст Олександр Зубков) подавали в CAS апеляції на рішення МОК про ануляцію їхніх результатів на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі і довічне відсторонення від олімпіад.

Апеляція Легкова була задоволена повністю, апеляція Зубкова - частково. Спортивний арбітражний суд залишив чинним рішення МОК про позбавлення Зубкова двох золотих медалей, але зняв довічне відсторонення від Олімпійських ігор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram