>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК опублікував список причин недопуску росіян на Олімпіаду-2018

"Всі рішення приймаються на основі консенсусу, а справа кожного спортсмена розглядається індивідуально".

МОК опублікував список причин недопуску росіян на Олімпіаду-2018
Фото: 4teller

Міжнародний Олімпійський комітет оприлюднив список критеріїв, якими керувалася група експертів комітету при вирішенні усунути збірну Росії від Олімпіади-2018 в Пхенчхані. Список, опублікований у четвер, 25 січня, складається з 17 пунктів, повідомляє Немецкая волна.

Серед критеріїв, які бралися до уваги при затвердженні російських учасників для участі в Олімпіаді, називаються згадка атлетів в антидопінгових розслідуваннях, зокрема комісії Дениса Освальда, яка вивчала підміну допінгових проб російських спортсменів на Ігри в Сочі, а також в так званому списку "Дюшес", де перераховані атлети, котрі застосовували спеціально розроблений коктейль із заборонених препаратів.

Також зіграли свою роль більш ранні випадки вживання допінгу, наявність позначок на пробірках з допінг-тестами, аналіз вмісту в них солі або невідповідність ДНК. Крім того, від Олімпіади відсторонені спортсмени, які грубо порушували правила використання системи ADAMS, за допомогою якої спортсмени повинні відзначати місце свого перебування, а також якщо про них була отримана додаткова інформація від міжнародних федерацій та WADA.

За словами голови комісії Валері Фурнейрон, "всі рішення приймаються на основі консенсусу, а справа кожного спортсмена розглядається індивідуально".

Раніше в січні Міжнародний олімпійський комітет скоротив на 111 осіб кількість російських спортсменів, які зможуть взяти участь в зимових Олімпійських іграх в Південній Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram