>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хуан Мата зіграв у настільний футбол з Біллом Гейтсом у Давосі

Іспанський півзахисник «МЮ» став учасником міжнародного економічного саміту.

Напередодні старту міжнародного економічного саміту в Давосі хавбек «Манчестер Юнайтед» Хуан Мата зіграв у настільний футбол з мільярдером Біллом Гейтсом, активісткою із захисту прав жінок у Пакистані і лауреатом Нобелівської премії миру Малалою, а також норвезьким прем'єр-міністром Ерною Солбергом.

Зазначимо, Хуан Мата бере участь у саміті як співзасновник благодійного руху Common Goal, учасники якого віддають один відсоток своєї заробітної плати у фонд, що підтримує футбольні благодійні організації по всьому світу.

На цей час більш ніж 30 гравців, включаючи захисників мюнхенської «Баварії» і туринського «Ювентуса» Матса Хуммельса і Джорджіо К'єлліні, півзахисника дортмундської «Боруссії» Шинджі Кагаву, а також гравця жіночої збірної Іспанії Вероніку Бокете, публічно оголосили про підтримку цієї ініціативи. Крім того, пообіцяв жертвувати один відсоток від зарплати проекту Common Goal і президент УЄФА Александер Чеферін.

Проект Common Goal є ініціативою streetfootballworld - неурядової організації, яка створила глобальну мережу з більш ніж 120 локальних благодійних організацій, які використовують футбол для вирішення соціальних проблем, наприклад таких, як боротьба з гендерною нерівністю в Індії. Крім того, фонд організовує миротворчу діяльність у Колумбії і бере участь в інтеграції біженців у Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram