>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонат Англії - неповторна атмосфера і зірки першої величини

Чемпіонат Англії - неповторна атмосфера і зірки першої величини

Англійська прем'єр-ліга — найсильніша внутрішня першість на планеті. Тут грають не тільки кращі гравці з усієї Британії, а й з інших куточків світу. Неповторна атмосфера на трибунах, зірки першої величини і протистояння непримиренних суперників, ім'я всього цього — АПЛ.

Англійський чемпіонат — найдавніший на планеті, і в цьому немає нічого дивного, адже саме на британських полях придумали футбол. Родоначальники завжди вважалися фаворитами великих міжнародних змагань, а їхня внутрішня першість привертала увагу вболівальників з усього світу. Передусім річ в історичній значущості багатьох дуелей:

  • манчестерське дербі;
  • протистояння МЮ і Арсенала;
  •  бірмінгемське, лондонські.

Цей список можна довго продовжувати. Про одне з таких - дербі «Вест Хема» і «Міллоулла» - навіть було знято художній фільм. АПЛ у нинішньому форматі існує з 1992 року, коли був реформований перший дивізіон. Найбільш успішним клубом є «Манчестер Юнайтед», на його рахунку 20 титулів. Чемпіонат Англії демонструють у всьому світі, свідченням його сили є той факт, що збірна «Трьох левів» - одна з небагатьох, гравці якої грають виключно у внутрішній першості. Серед головних фаворитів за титул і чинним чемпіоном є лондонський Челсі.

Челсі Клуб зі столиці Великобританії — один з найпопулярніших у нас у країні. Заснований він був у 1905 році і до приходу Романа Абрамовича не мав тривалих гучних успіхів. Так, «Челсі» одного разу ставав чемпіоном і навіть в кінці 1990-х успішно грав у єврокубках.

Коли ж російський олігарх став власником лондонців, до них відразу ж прийшов успіх. Передусім він пов'язаний з Жозе Моуріньо. Португалець відразу виграв два чемпіонські титули з «пенсіонерами», але головної мети не досяг: перемога в Лізі чемпіонів йому так і не скорилася. Шлях «Челсі» до головного клубного трофею був довгим, у тому числі був і образливий програш у московському фіналі ЛЧ 2008, коли капітан команди, Джон Террі, не реалізував вирішальне пенальті.

Перемогти в Лізі чемпіонів вдалося тільки 2012 року. Зараз «Челсі» - це один з найбільших клубів світу. Команда - діючий чемпіон Англії. Під керівництвом Антоніо Конте «сині» перейшли на нову тактику, яка швидко принесла результат. У новому сезоні «Челсі» розраховує поборотися за перемогу не тільки в Лізі чемпіонів, а й в Англійській прем'єр-лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram