>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер виграв Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу

Федерер виграв Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу
Роджер Федерер
Фото: twitter.com/atpworldtour

Перемогою чинного чемпіона Australian Open Роже Федерера над хорватом Марином Чиличем завершився перший цього року турнір Великого шолома.

У першому сеті боротьби не вийшло. Хорват від самого початку не потрапив у ритм гри, протягом усього сету був скутим. Навпаки, стабільним був швейцарець, особливо на першій подачі. У підсумку 6:2 на користь Федерера.

У другому сеті картина загострилася. Чилич освоївся на корті, знайшов свою гру. Постійно почала проходити його перша подача. Федерер також був стабільним. Так суперники дійшли до рахунку 4:4. У 9-му геймі на подачі Чилича можна виділити першу реперну точку, яка врешті визначить переможця сету. За рахунку 30:40 хорват ризикнув і зробив ейс на другій подачі. У підсумку витягнувши свою подачу, Марин не дав здійснитися прихованому сетболу.

У підсумку, суперники довели з'ясування відносин в сеті до тай-брейку, в якому можна виділити ще одну реперну точку. У 5-му розіграші швейцарець зробив брейк, повівши в рахунку 3:2. І тут же Чилич відповів взаємністю, взявши подачу Федерера. Цей епізод трохи надломив Роже і, навпаки, окрилив Марина. У підсумку хорват виграв тай-брейк 7:5, а з ним і зрівняв рахунок у матчі 1:1.

У третьому сеті визначальним був 6-й гейм, виграний на подачі хорвата швейцарцем. Повівши у рахунку до 4:2, Федерер втримав гандикап у два гейми до кінця сету. У підсумку 6:4 в сеті і 2:1 в матчі.

А коли в першому геймі 4-го сету швейцарець взяв подачу Чилича, багатьом здалося, що переможця турніру вже визначено. Заради справедливості потрібно визнати, що хорват на початку сету мав дещо розгублений вигляд. Утім, йому вдалося зачепитися за свої розіграші і не дозволити Федереру піти у відрив. У цьому йому "допоміг" сам швейцарець, в 6-му геймі віддавши свою подачу.

Чилич несподівано повернувся в гру, почав домінувати під час тривалих розіграшів м'яча. В результаті він виграв п'ять геймів поспіль, а з ними і сет 6:3. Рахунок у матчі зрівнявся 2:2.

Перед вирішальним сетом Федерер взяв тайм-аут. Це був мудрий хід, який, по-перше, дозволив швейцарцю відновити свою психологічну рівновагу.

З місця в кар'єр повівши 3:0, у підсумку Роже не віддавав ініціативу в сеті до самого кінця 6:1.

Це підсумкова вже шоста перемога Роже Федерера на Australian Open.

Загальний рахунок 6:2, 6:7 (5:7), 6:4, 3:6, 6:1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram