>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

IAAF продовжила відсторонення російських легкоатлетів

Асоціація залишила в силі спостереження за дотриманням допінгових правил в Україні.

IAAF продовжила відсторонення російських легкоатлетів
Фото: ligaevropy.com

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) продовжила відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

"Рада IAAF підтвердила рекомендацію робочої групи з відновлення членства Росії про відсторонення цієї організації", - йдеться в рішенні ради асоціації, засідання якої відбулося в неділю, 26 листопада, в Монако, повідомляє DW.

Російські спортсмени зможуть брати участь в міжнародних турнірах тільки під нейтральним прапором. На засіданні було також вирішено залишити в силі спостереження за дотриманням допінгових правил федераціями України, Білорусі, Кенії і Ефіопії.

Президент IAAF Себастьян Коу особливо наголосив, що в своїх діях Асоціація не дотримується політики подвійних стандартів, а зацікавлена в створенні комфортних умов для спортсменів.

Членство ВФЛА в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій було призупинено в 2015 році на тлі масштабного допінгового скандалу. Тоді ж IAAF створила робочу групу на чолі з Руне Андерсеном для спільної реалізації "дорожньої карти" з відновлення ВФЛА в правах. Однак російська сторона виконала не всі умови для відновлення в рядах IAAF. Рішення про дату наступної зустрічі з представниками ВФЛА в Монако прийнято не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram