>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна виграла на турнірі в Дубаї

Українка увійде в топ-10 кращих тенісисток світу.

Фото: EPA/UPG

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла турнір Dubai Tennis Championships. У фінальному матчі, який пройшов у суботу, "перша ракетка" України обіграла у двох сетах Каролін Возняцькі з Данії (6-4, 6-2).

Профільне видання "Великий теніс України" зазначає, що Еліна Світоліна вперше стає чемпіонкою на чемпіонаті такої високої категорії. Раніше українці жодного разу не вдавалося дійти навіть до фіналу турніру Premier 5. Для Світоліної це також вже друга перемога над екс-лідером світового рейтингу Каролін Возняцькі.

На шляху до фіналу українка також святкувала перемоги над Сайсай Чжен (WTA 95), Крістіною МакХейл (WTA 44), Лорен Девіс (WTA 46), а у вчорашньому півфіналі обіграла Анжелік Кербер (WTA 2).

Завдяки перемозі в Дубаї Світоліна підніметься на 10-й рядок у рейтингу WTA, оновивши і особистий, і національний рекорд у жіночому тенісі.

Нагадаємо, що на початку лютого Світоліна виграла свій перший титул у сезоні на турнірі WTA International у Тайбеї.

Усі змагання в жіночому тенісі розподілено на кілька категорій. Вища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкові турніри в Індіан-Веллсі, Маямі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів із призовим фондом не менш ніж $2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія з 32 турнірів і серія WTA 125.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram