>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

McLaren змінив колір боліда на помаранчевий

У 1968 році Брюс Макларен уперше виграв у помаранчевому автомобілі.

Команда Формули 1 McLaren Honda виступатиме в новому сезоні в кольорах, серед яких домінує помаранчевий.

Фото: twitter.com/McLarenF1

Помаранчевий колір для McLaren - така сама особливість, як червоний для Ferrari. Хоча команда виступала в ньому тільки чотири роки на межі 60-х і 70-х, але саме тоді, 1968 року, Брюс Макларен і Денні Халм здобули перші перемоги McLaren.

У 1998-му і 2006-му команда також використовувала помаранчевий автомобіль на тестах.

Але остаточне повернення до помаранчевої розмальовки відбулося тільки зараз, після звільнення багаторічного голови і головного виконавчого директора McLaren Group Рона Денніса.

Це перша радикальна зміна лівреї McLaren з 1997 року, коли вона поміняла біло-червоні кольори Marlboro на сріблясті кольори West. Коли тютюнові спонсори покинули Формулу 1, McLaren вирішив не вносити істотних змін у свою розмальовку, хоча в останні два роки вона відійшла в бік графітового, майже чорного кольору.

McLaren - найстаріша команда в пелотоні Формули 1 після Ferrari. З 1966 року вона виграла 182 Гран-прі, 12 чемпіонських титулів і 8 Кубків конструкторів.

Останнім часом команда у глибокій кризі. Остання перемога в гонці здобута нею ще наприкінці 2012 року, останній подіум - на початку 2014 року. У 2015 році McLaren, у складі якого виступали два чемпіони світу, зайняв передостаннє місце в чемпіонаті. У 2016 році команда стала шостою, що також дуже слабкий результат для неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram