>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-директор Формули-1 спростував чутки про створення альтернативного чемпіонату

Екклстоун не збирається створювати нову серію для конкуренції з Ф-1.

Екс-директор Формули-1 спростував чутки про створення альтернативного чемпіонату
Фото: forum.webpark.ru

Колишній виконавчий директор Формули-1 Берні Екклстоун спростував чутки про створення альтернативного чемпіонату з новими власниками.

Про це це повідомляє "Автоспорт".

"Я хочу розвіяти чутки про те, ніби-то планую створити серію для конкуренції з Формулою-1. Я побудував цей чемпіонат за без малого 50 років, я пишаюся цим, і останнє, що я хочу зробити, - це нашкодити йому", - сказав Екклстоун.

"Нові власники зможуть управляти інакше, ніж я, адже мені доводилося діяти в фінансових інтересах акціонерів, що цілком нормально для виконавчого директора. Хоча так було і за часів, коли мені належали всі 100% акцій. Мені б хотілося мати таку чудову можливість, як у Чейза Кері зараз. Сподіваюся, вболівальники оцінять це, оскільки він зацікавлений в тому, щоб інвестувати в спорт", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Екклостоун, якого звільнили з посади нові власники серії, розглядає можливість організації альтернативного чемпіонату

Ідея альтернативного чемпіонату далеко не нова для Формули 1. У минулому десятилітті ця тема порушувалася не раз на тлі гострих розбіжностей між FIA і командами. Востаннє в 2009 році переходом в нову серію пригрозили відразу вісім команд, в тому числі Ferrari і McLaren, і навіть опубліковано календар на сезон-2010 з гонками в Хересі, Буенос-Айресі, Імолі і Гельсінкі. Але закінчилося все підписанням нового Договору згоди, який діє до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram