>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда Формули-1 Manor Racing закривається

Тимчасова адміністрація не змогла знайти покупця на неї.

Команда Формули-1 Manor Racing закривається
Фото: EPA/UPG

Команду Формули-1 Manor Racing, яка в сезоні 2016 року зайняла останнє, 11 місце, закриють.

Про це пише профільне видання Autosport.

Два останні роки команду фінансував британський інвестор Стівен Фітцпатрік, але далі утримувати її на плаву він не зміг. На початку січня 2017 року у стайні ввели зовнішнє управління. Адміністратори з FRP Advisory LLP вели переговори про продаж команди консорціуму азійських інвесторів, але останньої миті угода зірвалася.

"Викликає глибоке співчуття, що команда змушена припинити виробничу діяльність і закрити свої двері, - заявив зовнішній керуючий Джефф Роулі. - Бренд Manor багато означає для британського автоспорту, команда зробила великий крок уперед за два останні роки з новим власником".

31 січня, після того як відбудеться виплата заробітної плати за останній місяць, персонал буде розпущено.

Так припинить існування остання з трійки так званих "нових" команд, які дебютували 2010 року. Наприкінці 2012-го після трьох сезонів була закрита HRT, а через два роки - Caterham.

Втім, існує ймовірність, що залишки Manor ще знайдуть нового власника, оскільки збанкрутувала не стайня, а її материнська структура Just Racing Services Ltd. Ліцензія на участь у гонках належить компанії Manor Grand Prix Racing Ltd.

Теоретично Manor ще має шанс узяти участь у майбутньому сезоні, хоча ймовірність цього дуже мала, тому що тести перед новим сезоном починаються вже через місяць.

Manor з'явилася у Формулі 1 2010 року під назвою Virgin Racing, 2012 року її перейменували в Marussia F1 Team, а 2015-го - в Manor. За сім років у Ф1 команда тільки двічі фінішувала в очковій зоні. Її найкращий результат - 9 місце на Гран-прі Монако 2014 року.

У 2016 році команда провела свій найсильніший сезон в історії. Незважаючи на це, Manor посіла останнє, 11 місце в Кубку конструкторів, а це означає, що їй не належать додаткові призові, які розподіляють між командами першої десятки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram