>
Favbet
Favbet

Навчитися «бачити»

Завтра поновлюються поєдинки футбольної Ліги Парі-Матч: буде зіграний 19 тур – перший після майже тримісячної перерви.

Фото: sport.pl.ua

Фактично поточний сезон взяв другий старт іще 16 і 23 лютого, коли «Шахтар» зустрічався з іспанською «Сельтою». Але то були зустрічі Ліги Європи за участі однієї української команди, а на вихідних зможемо побачити 12 наших клубів.

Сьогодні, розмірковуючи про національний футбол і конкретно про найвищий дивізіон, «модно» вживати похмуро-сумні тони. Вже сформувався стабільний список тез із цього приводу: «складна ситуація в економіці підкосила футбол», «непомірно роздмухані фонди зарплат бумерангом ударили по клубах», «низька відвідуваність стадіонів свідчить про рівень Ліги Парі-Матч» і т.п.

Що сказати? Проблеми є в усіх. Припустимо, ще два роки тому (до централізації прав на телетрансляції матчів!) в іспанській Примері 18 із 20-ти клубів офіційно були збитковими. Напевно, суть у тому, щоби при виникненні проблем діяти спільно, швидко й рішуче, не акцентуючи дрібні протиріччя та особисті амбіції.

Іще, напевно, суть у тому, що на все в житті можна дивитися з різних боків. І бути скептиком-песимістом – свідомий вибір. Адже оптиміст (реаліст?) скаже, що Ліга Парі-Матч сезону-2016/2017 – реально цікава й багата несподіваними результатами; ми вже відкрили для себе кілька десятків молодих талантів із українським громадянством; непрості умови нарешті схилили керівництво клубів до очевидного рішення – вчитися заробляти на футболі гроші. Цей список «плюсів» я можу продовжити...

Восени минулого року, завітавши в Манчестері на виставку спортивних технологій Soccerex, я почув від одного з організаторів розумну фразу: «В Україні не всі бачать, який у вашого футболу потенціал». Справді, не всі. Штука в тому, щоби навчитися «бачити», за нас це ніхто не зробить.

Причому починати можна вже з найближчих вихідних. Я би рекомендував звернути увагу на зустрічі «Зоря» – «Динамо» і «Шахтар» – «Ворскла»: чотири команди з верхньої шістки таблиці зійдуться у двох суперматчах.

І це класний початок другої частини чемпіонату!

Володимир Генінсон Володимир Генінсон , Президент Української футбольної Прем’єр-Ліги
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram