>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

АК-47 повернувся в московський ЦСКА

Кириленко після відходу з "Юти" не зумів знайти себе в НБА

АК-47 повернувся в московський ЦСКА
Фото: eurosport.ru

Найсильніший російський баскетболіст останнього десятиліття Андрій Кириленко повернувся у ЦСКА. 34-річний нападник розірвав контракт із «Філадельфією».

Узимку «Бруклін Нетс» обміняв Андрія у «Філлі». Однак Кириленко, пославшись на важку вагітність дружини і попередню домовленість із «76-ми» про розірвання контракту, відмовився приїжджати в розташування нового клубу. Пенсильванці дискваліфікували страйкаря, але, врешті-решт, сторони дійшли згоди.

Як повідомляє офіційний сайт ЦСКА, Кириленко уклав із московським клубом контракт до кінця сезону-2014/15 і вже у вівторок приєднається до червоно-синіх на тренуванні.

Зазначимо, АК-47 (так баскетболіста нарекли в НБА) довго виступав за океаном. Андрій перебрався у США 2001-го, підписавши контракт з «Ютою». Кириленко став наймолодшим європейцем, якого «задрафтував» клуб НБА (у 20 років). У підсумку за «Джазменів» росіянин відіграв 10 сезонів. 2002 року нападника включили до збірної новачків НБА. Крім того, 2005-го Андрій став лідером сезону за кількістю блок-шотів.

2012 року Кириленко перебрався в «Міннесоту». Відігравши сезон за «Вовків», росіянин перебрався в «Бруклін», який фінансувався Прохоровим.

За ЦСКА Андрій виступав з 1998-го по 2001 рік, а також у сезоні 2011/12 (триразовий чемпіон Росії).

У складі збірної Росії Кириленко виграв «бронзу» Олімпіади-2012 і чемпіон Європи 2007 року (кращий гравець турніру).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram