>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ярмоленко зізнався, що свідомо вдарив футболіста "Генгама"

Андрій впевнений: його вчинок тягнув тільки на "гірчичник"

Ярмоленко зізнався, що свідомо вдарив футболіста "Генгама"
Фото: В.Раснер

Півзахисник київського "Динамо" Андрій Ярмоленко прокоментував своє видалення в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Генгама" (1:2):

"Важко було перші два дні, коли читав Інтернет і дивився телевізор. По гарячих слідах у мене була про те, що трапилося, одна думка, через добу - інша. Зараз визнаю, що підвів команду: матч розвивався на нашу користь - і, не було б видалення, ми в Генгама як мінімум не програли б.

Брехати не буду: свідомо йшов на фол, бо бачив лежачого на газоні Сидора з відкритою раною, що кровила, але ані суперник, котрий пробігав повз із м'ячем, ані суддя на це не реагували. Сам Серьога не відразу зрозумів, що сталося. У той момент мені здавалося, що фол - єдиний спосіб зупинити гру і дозволити лікарям вийти на поле.

Чи розраховував на дотримання французами фейр-плей? Всі події наприкінці тайму говорили, що це безглуздо. До цього в матчі вже був випадок, коли "Генгам" мав віддати м'яч, проте демонстративно у себе його зберіг.

Загалом, до моменту мого видалення я був заведений, і емоції зіграли зі мною злий жарт. Але навіть з холодною головою переглянувши епізод у різних ракурсах, упевнений: напрацював у ньому максимум на жовту картку.

Я не хочу все списувати на суддівство. Є й моя вина у цьому видаленні - не слід давати привід мене покарати. Напевно, рефері справді втратив нитку гри, якщо почав роздавати картки направо і наліво. А для мене цей випадок буде уроком - такої помилки я в майбутньому не повторю.

Провокації? З цим явищем ми стикалися у різних формах, але щоб гравець лежав на газоні з травмою, а команда не вибивала м'яч - це вже занадто. Але у футболі може трапитися всяке, і ми мусимо зціпити зуби і терпіти".

Нагадаємо, крім Ярмоленка в першому таймі матчу з "Генгамом" вилучили Беланду. Граючи весь другий тайм у меншості, кияни не вистояли і пропустили два голи. У повторній грі "Динамо" окрім Ярмоленка і Беланди не зможе розраховувати і на Сидорчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram