>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" увійшов до топ-5 Європи за кількістю клубних вихованців

Україна представлена чотирма команда в топ-100 рейтингу

"Шахтар" увійшов до топ-5 Європи за кількістю клубних вихованців
Ракицкий один из немногих воспитанников Академии, играющий за "Шахтер"
Фото: shakhtar.com

"Шахтар" увійшов до топ-5 клубів у Європі за кількістю вихованців клубної академії, які виступають в елітних футбольних дивізіонах. Про цесвідчать дані дослідницького центру CIES, який опублікував щорічний рейтинг.

Донецький клуб з 50 гравцями ділить 4-5 рядки рейтингу із загребським "Динамо". "Гірники" випередили мадридський "Реал" (47), "Манчестер Юнайтед" (39), лондонський "Арсенал" (33), "Баварію" (32) та інші клуби. Очолив рейтинг амстердамський "Аякс" із 77 вихованцями. На 2 місці розташувався белградський "Партизан" (74 вихованці). 3 місце дісталося "Барселоні" (57 вихованців).

Київське "Динамо" займає 12 місце (44 вихованці). Також у топ-100 рейтингу потрапили запорізький "Металург" і "Дніпро". Запорожці з 24 вихованцями займають 70 місце. "Дніпро" з 21 гравцем опинилося на останньому місці.

У рейтингу вказано 100 клубів, які виховали найбільшу кількість гравців для 31 європейського елітного дивізіону. Вихованцем вважають гравця, який провів за клуб щонайменше три сезони з 15-ти до 21 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram